Kategori: Tips

Laga mat med sous vide

Gud, så snabbt tiden går! Maj är redan (snart) slut. Vad hände med våren egentligen? Nu är det alltså officiellt sommar kan man ju säga. Någon mer än jag som undrar var all tid tar vägen? Haha.

Idag ville jag mest kika in här för att skriva lite om min nya köksmaskin, en sous vide. Jag älskar den redan, trots att jag bara har hunnit använda den två gånger. Sous vide är ju egentligen en matlagningsmetod, men jag kallar hela maskinen för det – enklast så! Det går i snabba drag ut på att man ångar sin mat i en slags vakuumpåse, vilket gör att köttet blir mört och känns mycket mer sunt och hälsosamt än att steka eller grilla i ugn.

Hett tips från mig alltså! Själv fick jag idén från ett av alla matlagningsprogram som jag brukar titta på under kvällarna. Man lär sig alltid något nytt! He he.

Klyckling sous vide

Låna hos Frogtail

Att behöva låna pengar är något vi alla kan råka ut för någon gång i livet. Det är inte den bästa av situationer, men ibland nödvändigt. Är du en av dem? Då gäller det att hitta en bra och seriös låneaktör. Idag finns det många sådana på marknaden, varav Frogtail är en av de populära. Jag har själv lånat från Frogtail och är mycket nöjd med min upplevelse av dem.

Hos Frogtail kan du ansöka om smålån, och du gör det snabbt och enkelt direkt på webben. Jag valde att låna 10000 kronor, och det fungerade hur bra som helst och pengarna kom snabbt in på mitt konto.

Vissa frågar varför man väljer smålån, då räntan där är högre än hos många andra lån. För mig är svaret enkelt: om du vill låna en mindre summa utan säkerhet och behöva krångla och möta din bank är smålån det absolut smidigaste alternativet. Kom bara ihåg att låna med måtta!

Låna lite pengar

Relax

Att ta det lugnt och återhämta sig efter en hetsig jobbvecka är så viktigt för mig. Nu har jag hittat mitt nya favoritställe, dit jag mer än gärna åker tillbaka.

Villa Långbers (villalangbers.se) ligger i Dalarnas Tällberg och är så fantastiskt vacker. Här har du nära till Siljan, mysiga små caféer och på hotellet serveras fantastisk mat. Man kan också få massage och andra behandlingar hos dem. Jag föredrar dock att på egen hand ge mig ut i naturen som omger hotellet – Dalarna är verkligen så vackert!

Om ni har någon helg där ni inte har planerat in något än kan jag verkligen rekommendera detta för er. Varför inte fira nyår där, eller kanske åka dit i mellandagarna? Om det inte redan är fullbokat det vill säga…

Kolla bara på bilden hur mysigt det är på sommaren, och det är faktiskt minst lika mysigt där på hösten/vintern tycker jag, så tveka inte.

Villa Långbers på sommaren