Kategori: Allmänt

Bilen får sig en uppdatering

Har ni det bra runtom i Sverige (och utomlands)? Jag är lite jultokig nu och pysslar, städar och fixar inför julen för fullt. Givetvis med julmusik i öronen!

Aja, en sak som står på min lista över saker att ta tag i under 2017 handlar om vår bil. Vi har en rätt gammal, men väl fungerande, bil. Trots det känns det som att vi borde kolla upp den snart så att allt står rätt till. I samband med det tänkte vi också byta ut lite saker i den för att modernisera och piffa upp den. Viktigt för mig är säkerhetsbälten och tillbehör till dem. Har ni köpt säkerhetsbälten ”löst” och var det enkelt att byta ut dem?

Har hittat några bra hos Mekonomen, men jag får nog avvakta med att inhandla dem tills jag har kollat upp bilen. Då kan man ju passa på att rådfråga på verkstaden också. De om några kan ju sånt..

Biltillbehör hos Mekonomen

Pyntar läskigt!

Hej allihopa!

Som många av er vet så älskar jag att pyssla och pynta till olika högtider. Halloween är inget undantag, så idag har jag handlat hem en himla massa pyssel som jag har bestämt att vi ska sitta med i morgon på förmiddagen. Vi ska skära pumpor, klippa ut spöken och fladdermöss och allt annat man kan hitta på. Det blir en mysig pysseldag i morgon, tror jag. Sedan kommer det vara läskigt pyntat från och med i morgon kväll!

Gör ni något särskilt för halloween?

pumpa

Söndagsmys!

Hej alla söndagsfirare!

Hur har ni det idag? Myser ni lika mycket som vi gör här hemma? Vi har haft en lugn förmiddag med både TV-spel och städning. Nu har vi satt igång med bakningen. Det blir chocolate chip cookies och efter vi gjort dem ska vi göra muffins. Man kan ju inte ha söndagsfika utan något hembakat, ju! Dessutom är de så himla intresserade av bakning så det tänker jag definitivt uppmuntra. Så kanske de kommer baka en massa gott till mig när jag blir gammal och skröplig. Haha! Det kanske dessutom blir så att grannarna kommer över på kaffe, så då uppskattas det ju med nybakt till kaffet! Vi har helt enkelt en mysig hemmasöndag idag, precis vad jag behövde känner jag! Vad hittar ni på?

chok

Fredagsplaner!

kaff

God morgon allihop!

Hur mår ni en dag som denna? Äntligen är det fredag och för mig innebär det en väldigt lugn dag på jobbet och en tidig hemgång. Innan jag hämtar barnen så ska jag inom affären och handla hem vad vi behöver inför helgen och för fredagsmyset. Jag tror jag ska laga tacosgratäng till middag idag, för det är ju så himla gott som alternativ till vanlig tacos. Sen blir det nog lite bus med ungarna, kanske någon film eller så innan de ska i säng och jag får slå mig ner i soffan framför mina serier med ett glas vin och lite choklad. En perfekt fredag, helt enkelt! Vad gör ni idag?

Sommarinspiration!

 

Njuter ni lika mycket som jag gör av sommaren, kära vänner? Regniga dagar som denna så kan man istället för att sura sitta och inspireras av sommarbilder, det gör i alla fall jag. Men snart ska vi ta en kopp kaffe och spela lite kort, tror jag. Precis som man ska på regniga sommardagar!

som

som2

som3

som4

som5

Lite sjukstuga!

Hej alla små hjärtan!

Idag har vi lite sjukstuga här hemma, vi allihopa känner oss ganska hängiga och det hostades vilt under natten. Hoppas det släpper efter en vilodag, för idag görs det inte många knop. Äts glass, dricks te och kollar film under filtar. Vi ska snuva den här förkylningen, det ska vi bara!

te

I morse ringde Anna och behövde prata lite påväg till jobbet, det är faktiskt ganska mysigt att det är till frukost som hon ringer när det är något, man vaknar liksom till när man ska vara stöttepelare. Hon har nämligen börjat prata om parterapi med sin sambo nu och han hade inte reagerat så som hon ville. Men jag tycker hon ska trycka på om det, för har man det inte bra så kan det ju verkligen vara svaret. Jag har ju själv tänkt mycket på om jag skulle gått och pratat med någon. Inte av någon speciell anledning, men jag tror att det hade säkert hjälpt mina tvångs– och katastroftanker i vardagen. Kanske. Ska kanske kolla upp det där, se om det finns något som inte är så specificerat på ett problem, mer allmänt snack. Vi får se!

Nä , nu ska vi sätta igång Zootropolis, ska bli himla kul – även för mig!